søndag 3. november 2019

Nystekt maisbrød til frokost, lunsj og middag

I gamle dager var maisbrød med bringebærsyltetøy en klassiker ved familiens frokostbord. I dag tenkte jeg at jeg skulle gå for en spansk-mexikansk vri og sette det på kveldens tapasbord sammen med aioli, oliven og en småsterk tomatsalsa. Maisbrødet er vegansk, gluten- og melkefritt.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1At3PodvHYTuy9UoECK_wrroV9OVrdvqq

Ta fram bakebollen og ballongvispen og hell oppi og bland sammen:
2,5 dl maismel/polenta (maizenna funker ikke)2,5 dl melkefri semper grovt rismel2,5 dl rice dream1 spiseskje brunt sukker3-4 teskjeer bakepulver5-6 spiseskjeer rapsolje1 klype maldonsalt10 dryss nykvernet pepperNår røren er akkurat passe klissete (bruk huet og juster hvis den er for fast eller rennende) tilsetter du: 1 hakket, syltet paprika10-12 hvitløksmarinerte grønne oliven delt i halvdelerLitt finhakket jalapeno
Hell røren i en smurt avlang brødform. Stekes NEDERST i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Test med en pinne for å se om maisbrødet er gjennomstekt. 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1meR1QtLdbJPramPigJpvijvMDi8me1XQ

La maisbrødet avkjøles i formen, skjær det i skiver og server til lunsj sammen med litt godt tilbehør som for eksempel aioli, tomstsaus, oliven og en deilig salat. Sett det på middagsbuffen eller tapasbordet. Eller server maisbrødet lunkent med smør og ost. Det smaker fortreffelig uansett.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1cr4J5RLIbcXiOwmI510DCIyaJ_S6vZkP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar