lørdag 15. mars 2014

Tomatsuppe med smak av vår (gluten- og melkefri)

Tomatsuppe kan lages på friske tomater, eller du kan bruke hermetiske. Ta det du har - ikke stress med å følge oppskriften slavisk, smak deg fram med krydder og tilbehør, tilsett det du liker best, det blir helt sikkert godt! Oppskriften gir ca 3-4 porsjoner.

Her har mannen min brukt:

  • Legg ca 1 kg friske tomater (cherrytomater og klase/plommetomater) i en ildfast form og sett den på 200 grader midt i ovnen ca 15-20 min mens du gjør følgende:
  • stek 1 -2 små rødløk i olje i kasserollen du skal koke suppen i sammen med
  • 1/2 - 1 hakket rød chilli
  • 1-2 ss balsamico
  • ca 1/2 potte frisk basilikum 
  • litt salt
  • evt. også en dæsj sitron hvis du vil ha den litt syrligere

Tilbehør/topping:

  • kokte/stekte potetrester fra kjøleskapet (eller litt pasta fra i går)
  • litt kuttet vårløk
Perfekt som lunsj i vårsolen, eller som forrett til middagen men da helst uten poteter/pasta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar