Tomatsuppe kan lages på friske tomater, eller du kan bruke hermetiske. Ta det du har - ikke stress med å følge oppskriften slavisk, smak deg fram med krydder og tilbehør, tilsett det du liker best, det blir helt sikkert godt! Oppskriften gir ca 3-4 porsjoner.
Her har mannen min brukt:
Her har mannen min brukt:
- Legg ca 1 kg friske tomater (cherrytomater og klase/plommetomater) i en ildfast form og sett den på 200 grader midt i ovnen ca 15-20 min mens du gjør følgende:
- stek 1 -2 små rødløk i olje i kasserollen du skal koke suppen i sammen med
- 1/2 - 1 hakket rød chilli
- 1-2 ss balsamico
- ca 1/2 potte frisk basilikum
- litt salt
- evt. også en dæsj sitron hvis du vil ha den litt syrligere
Tilbehør/topping:
- kokte/stekte potetrester fra kjøleskapet (eller litt pasta fra i går)
- litt kuttet vårløk
Perfekt som lunsj i vårsolen, eller som forrett til middagen men da helst uten poteter/pasta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar